Skinnskor är för många ett självklart val oavsett om det gäller en arbetsdag eller finare middag. Genom åren har det funnits en rad olika etikettsregler förknippade med skor, och skinnskor har genomgående varit någonting önskvärt. Naturligtvis skall det vara rätt skor för tillfället oavsett vilket material man använder. Vagabond tillverkar en hel del klassiska skor som alltid fungerar bra i varje given situation. Om man skall hålla sig till de nämnda reglerna för etikett, är det självklart att ha lackskor till frack och att man aldrig bär bruna skinnskor efter klockan 18.00.

Kvalitetsskor

När man väljer skor kan hållbarhetsfaktorer väga in. Det finns ett stort utbud skor och alla kräver sin omsorg för att de skall hålla sig fina och snygga. Ett par mockaskor är många gånger helt rätt val av skor för informella sammankomster. Samtidigt är detta ett material som man behöver vara försiktig med. Det finns en rad fläckar man kan ha svårt att bli av med och som äventyrar hela skons duglighet. Vagabond skor är många gånger av slät typ eller brogues. Dessa är många gånger tåligare och kan rengöras effektivt med vatten, fett, skokräm och duk. Håller man efter ett par kvalitetsskor kan man räkna med att ha dom under många år.

För att ge skorna bästa möjliga förutsättningar att behålla sin form och glans, skall de inte bäras för ofta. Det sliter snabbt på skor om man använder samma par varje dag. Inte minst om det är regn eller fuktig luft. Skorna behöver då få torka ordentligt och med ilägg. Därefter fettas in och poleras. På så vis kan man säkerställa att det inte kommer sprickor eller veck i skorna. Förvisso innebär det att man behöver några olika par skor, men det är inte heller någonting ovanligt för den som är mån om att klä sig utifrån gängse tradition. Är man osäker på vad för kläder man kan ha till vilka skor, kan man vinna en hel del på att fråga sakkunniga. Antingen via nätet eller i affärer där man köper kläder. Svarta skinnskor fungerar ofta till allting och kan även bäras till kvällen.

Här finns Vagabond skor i en rad intressanta varianter.

Skor från Vagabond