Adidas satsar på att sälja skor direkt till kunderna

Adidas satsar på att sälja skor direkt till kunderna

Som regel har Adidas sålt sina skor och andra produkter genom återförsäljare. Att sälja direkt till kunderna har dock blivit enklare för varumärken, med tanke på hur e-handeln har växt i popularitet. Det krävs inte längre någon kontakt med återförsäljare för att nå kunderna, och inte heller behöver Adidas starta upp helt egna butiker för att sälja sina skor direkt till dem som ska använda dem.

Adidas är inte ensamma om detta. Det finns flera varumärken som på senare år har börjat göra samma sak. Sedan finns det också exempel på företag som både har egna butiker och som jobbar mycket med återförsäljare – samt har en egen webbshop på nätet. Där är Apple ett välkänt exempel.

Adidas har många butiker runtom i världen, men det är tydligt att återförsäljarna har varit mycket viktiga för deras framgång. De är kanske inte kända för att ha sina egna butiker som de äger – åtminstone inte i Sverige och i Europa. I Stockholm finns till exempel bara två Adidas-stores, men klart är att Adidas skor återfinns i extremt många fler butiker än så i huvudstaden.

Tittar man på marknadsföringen tycks de ha blivit mer aggressiva. På senare tid har man kunnat se hur de direkt konkurrerar med sina återförsäljare, till exempel när det gäller reklam i sökmotorer. Hur mycket det kostar att annonsera i sökmotorer beror vanligen på konkurrensen, och hur mycket andra är beredda att betala. Givetvis kan det innebära att det blir dyrare för företagets återförsäljare att annonsera här, genom att de själv gör precis det.

Och det lär knappast bli ”bättre”. De har gjort det tydligt att de satsar på onlineförsäljningen genom att investera i en app och att förbättra strukturen för deras webbshop. Dessutom har de kungjort att de planerar att stänga hälften av de butiker som de äger i USA. VD:n har dessutom sagt att deras e-butik är den viktigaste butiken de säljer sina skor och andra produkter i.

Kanske innebär det här att det blir lite svårare för vissa återförsäljare. Samtidigt kan det innebära stora fördelar för Adidas. Genom att ha kontroll över hela processen har de allt i sina egna händer – och blir mindre sårbara för andra aktörers beslut.

Hitta rätt jaktprodukter

För att ha allting klart och förberett när det är tid för jakten kan man behöva vara ute i förväg. Det kan snabbt ta slut på hyllorna beroende på var man brukar handla sina jaktkläder och övrig utrustning. Naturligtvis går det att inhandla allting på ett och samma ställe om man väljer rätt butik.

När det kommer till jaktutrustning finns det alltid någonting att prova som man kanske inte har erfarenhet av sedan tidigare. Även när det gäller friluftsliv kommer ständigt nya produkter. Vissa praktiska och uppskattade. Andra något onödiga men roliga att ha med sig för den som uppskattar saker. Här kommer dock en viktig fråga. Nämligen den som berör vad man skall ha med sig och inte. Det finns en rad produkter i varje jaktbutik som skulle kunna vara användbara, men också en hel del som inte fyller någon egentlig roll. Att ha med sig mer än nödvändigt är inte att rekommendera. I och med att man får bära med sig sin packning, kan man vinna på att minimera det antal saker man tar med i sin väska.

Kända varumärken

Som i alla andra frågor är det ett antal varumärken som fått namn om sig att ha bra kvalitet. Det är inte för inte allt fler väljer att gå över till sådana. När det gäller är man sällan intresserad av att ta några större risker. Det är enklare att välja produkter och jaktutrustning som verkligen kan hantera det slitage en jaktresa innebär! Visst kan det finnas en prisfråga som gör att man även ger alternativa varumärken en möjlighet att visa vad de hanterar. Som alltid finns även möjligheten att man i en jaktbutik finner ett nytt varumärke som man kanske inte tidigare provat!

Den som är ute efter att köpa jaktutrustning kan vinna på att se sig omkring. Utbudet jaktbutiker på nätet är större än i de flesta byar och städer. Samtidigt är de större varuhusen ofta bättre på att kunna erbjuda det mesta under en och samma runda. Väljer man att handla på nätet kan man sätta sig in i vad de olika produkterna har för användningsområde och fördelar. På så vis kan man ta ett beslut hemma i sin trygga vrå innan man köper ny utrustning från önskad jaktbutik.

Cykelvagnen ger dig ett aktivt liv

Cykelvagnen ger dig ett aktivt liv

En aktiv livsstil är för många en viktig och självklar del av livet – och visst går det att ha en aktiv livsstil även med barn. Cykelpendla, jogga eller åka skidor? Thules multisport- och cykelvagn möjliggör ett aktivt liv tillsammans med barnen.

För barnfamiljen är det viktigt att livet är så smidigt och enkelt som möjligt. Kanske tycker du att det är för bökigt att skjutsa dina barn på cykeln? Kanske trivs inte barnen med att åka i en cykelsits? Kanske behöver du mer plats för packning eller möjlighet att ta med matvaror från affären? Då kan en cykelvagn vara något för dig.

Många väljer idag att ersätta korta bilresor med cykelresor för att göra en insats för miljön. Även för personer som inte har körkort eller inte kan eller vill ha bil är cykelvagnen en räddare i nöden för att få vardagspusslet att gå ihop. Att cykla istället för att åka bil är dessutom ett sätt att få den där vardagsmotionen som så många annars kämpar för att få ihop.

En cykelvagn för många tillfällen

För dig som har en aktiv livsstil kan det ibland kännas omöjligt att få livspusslet att gå ihop när barnen kommit. Du känner kanske att du får allt mindre tid till att motionera och en lösning skulle ju då kunna vara att ta med dig barnen på joggingturen. Med Thules multisport- och cykelvagn kan du både promenera, cykla, jogga och åka skidor med barnen. Med ett rymligt sittutrymme får du plats med ett eller två barn beroende på vilken modell du väljer. Om du har långa barn kan det vara bra att låta dem prova vagnen i butiken så att det finns tillräckligt med huvudutrymme. Inuti vagnen finns det en sele som du spänner fast barnen med och ryggstödet går att ställa i viloläge för att barnen ska kunna transporteras även när de vilar. Det finns även ett insektsnät och sol- och regnskydd. Eftersom det går snabbt att fästa Thules cykelvagnar med deras snabbfästen så är det enkelt att växla mellan cykel och promenadläge. Om du vill springa med vagnen så kan packutrymmet fällas upp för att du ska kunna ta ut stegen ordentligt. Thules cykelvagn har prisats för sin höga komfort och goda kvalité och den gör att du kan behålla en aktiv livsstil och fortfarande få ihop livspusslet. 

Säker cykelrea

Säker cykelrea

Det finns vissa utmaningar vad gäller att köpa barncykel. Även om man tycker sig ha tänkt på allt och valt ut en riktigt bra cykel, skall den monteras. För den som inte kan någonting om cyklar kan det minst sagt vara en utmaning. Även om man på cykelrea kan göra riktiga fynd, är det osäkert att sätta ihop någonting som barnen sedan skall använda. Här kan man dra viss fördel av att välja en cykelbutik som har expertkompetens på just cyklar. Ofta säljs cyklar i diverse butiker som inte har spetskompetens och verktyg för att justera varorna ordentligt. Cykelkraft är ett exempel på hur det borde fungera överallt. Att man får cykeln monterad och klar! För att det inte skall ta för stor plats att frakta cykeln man köpt, är pedalerna inte fastskruvade. Styret är också vridet för att passa i en platt förpackning. Detta är dock allt som behöver göras. Alla reflexer, bromsar och övrig utrustning sitter redan var den skall. För dig som köpare finns därför ingenting kvar att göra annat än några små drag med insexnyckel.

Spara pengar på cykelrea

Visst kostar det att ha en bra cykel, men den går bara på ren kroppsenergi och behöver inte tankas någonsin. Driftkostnaderna för ett åk som i stadsmiljö ofta trumfar bilar i snabbhet är minimala. För den som vill göra en besparing och köpa till kanonpris, är en cykelrea rätt väg att gå. Det är inte för inte dessa reatillfällen lockar köpare både till butiker och webbutiker. Har man en bild av vad man är ute efter, kan man ganska snabbt ögna igenom det sortiment som står till buds.

Varje cykelrea har ordentligt nedsatta priset. Väljer man dessutom en rea som går in för att sälja kvalitetscyklar kan man komma hem med en riktigt bra cykel till ett pris som annars skulle gett ytterst blygsamma alternativ. Här finns en hel del att hämta oavsett vilken cykel man söker. För allt ifrån traditionella cyklar till elcyklar kan man göra snabba besparingar både vid inköp och om man sedan använder denna framför annan trafik inne i stan där man är bosatt.

Skor från Vagabond

Skinnskor är för många ett självklart val oavsett om det gäller en arbetsdag eller finare middag. Genom åren har det funnits en rad olika etikettsregler förknippade med skor, och skinnskor har genomgående varit någonting önskvärt. Naturligtvis skall det vara rätt skor för tillfället oavsett vilket material man använder. Vagabond tillverkar en hel del klassiska skor som alltid fungerar bra i varje given situation. Om man skall hålla sig till de nämnda reglerna för etikett, är det självklart att ha lackskor till frack och att man aldrig bär bruna skinnskor efter klockan 18.00.

Kvalitetsskor

När man väljer skor kan hållbarhetsfaktorer väga in. Det finns ett stort utbud skor och alla kräver sin omsorg för att de skall hålla sig fina och snygga. Ett par mockaskor är många gånger helt rätt val av skor för informella sammankomster. Samtidigt är detta ett material som man behöver vara försiktig med. Det finns en rad fläckar man kan ha svårt att bli av med och som äventyrar hela skons duglighet. Vagabond skor är många gånger av slät typ eller brogues. Dessa är många gånger tåligare och kan rengöras effektivt med vatten, fett, skokräm och duk. Håller man efter ett par kvalitetsskor kan man räkna med att ha dom under många år.

För att ge skorna bästa möjliga förutsättningar att behålla sin form och glans, skall de inte bäras för ofta. Det sliter snabbt på skor om man använder samma par varje dag. Inte minst om det är regn eller fuktig luft. Skorna behöver då få torka ordentligt och med ilägg. Därefter fettas in och poleras. På så vis kan man säkerställa att det inte kommer sprickor eller veck i skorna. Förvisso innebär det att man behöver några olika par skor, men det är inte heller någonting ovanligt för den som är mån om att klä sig utifrån gängse tradition. Är man osäker på vad för kläder man kan ha till vilka skor, kan man vinna en hel del på att fråga sakkunniga. Antingen via nätet eller i affärer där man köper kläder. Svarta skinnskor fungerar ofta till allting och kan även bäras till kvällen.

Här finns Vagabond skor i en rad intressanta varianter.

Är elektronisk eller mekanisk växling bäst?

Är elektronisk eller mekanisk växling bäst?

Här går vi igenom för- och nackdelarna med såväl elektronisk som mekanisk växling, för att se vilken av dessa som kan anses vara den bästa. Trots de uppenbara fördelarna med elektronisk växling väljer många cyklister fortfarande det mekaniska alternativet. Så vilken typ av cykelväxlar är egentligen den bästa?

Kostnad

Mekaniska cykelkomponenter har fortfarande ett lägre pris. Detta är viktigt att ta hänsyn till om du gör ditt val utifrån en begränsad budget, men detta kommer sannolikt att förändras. BAra för några år sedan kunde ett elektroniskt system kosta tre gånger så mycket som sin mekaniska motsvarighet, men detta gap har på senare tid börjat slutas.

Prestanda

Även om kraften och känslan av den mekaniska växlingen har förfinats till att bli något av en konstform, är det svårt för kabeldriven mekanik att matcha den kraft och mekanism med vilken elektroniska datorstyrda servomotorer växlar. Den elektroniska växlingen har helt klart överlägsen prestanda, då kraften och precisionen av den digitala växlingen inte kan matchas av den mekaniska motsvarigheten.

Tillförlitlighet

Elektroniska system drivs av batterikraft. De flesta cyklister behöver dock inte ladda batterierna mer än två gånger om året. Batteriet varnar dessutom för låg batterinivå, samtidigt som varje laddning räcker en bra bit över 150 mil. Du kommer trots allt ihåg att ladda din smartphone och din laptop, så du bör även kunna komma ihåg att ladda din cykel mellan varven. Du behöver inte heller oroa dig för att en kabel till växelföraren ska gå av. Elektronisk växling bara fungerar utan allt krångel som mekanik medför.

Sammanfattning

I slutändan bör du välja den drivlina som tilltalar just dig. Elektroniska system för växling som Shimano Di2 kostar helt klart mer, men fördelarna med dessa är ganska uppenbara: du får en mer kraftfull, precis och pålitlig växling. När du använder dig av elektronisk växling behöver du inte oroa dig för att växlarna hoppar, och den kommer även innebära färre turer till din lokala cykelverkstad för obetydliga justeringar. Allt du behöver göra är att ladda batteriet ungefär en gång per 200 mil. Vissa cyklister föredrar ändå den mekaniska växlingens känsla och prisvärdhet.

Vill du gå ner i vikt?

Att gå ner i vikt är för många det vanligaste målet inom träning och kost. Idag är det mer än hälften av alla svenskar som lider av övervikt eller är feta. Att gå ner i vikt är ett bra val för din hälsa och för att du ska kunna må bättre. Det finns idag många sätt att gå ner i vikt på, men tänk på att om du samtidigt tränar, så kan det gå långsammare särskilt om du bygger muskler samtidigt. Stirra dig inte blind på vågen. Oavsett hur många kilon du vill bli av med, 5 kilo eller 45, så är det samma principer som styr. Din vikt styrs av hur mycket energi du får i dig i form av mat och dryck samt hur mycket energi du gör åt genom att röra på dig med till exempelvis aktiv träning. Om du är en person som inte är så aktiv, har ett stillasittande jobb, så ska du äta kring 2000 kalorier per dag om du är kvinna och 2500 kalorier per dag om du är man. Tränar du, så kan du addera 300-500 kalorier per dag. Nyckeln till att gå ner i vikt är att du gör åt mer kalorier än vad du får i dig! Så, ät mindre, rör på dig mer. Det får igång din fettförbränning!

Ta hjälp av kosttillskott

Det är viktigt att du får i dig bra mat även om du tänker att gå ner i vikt. Bara du äter det i lagom mängd. Undvik saker med mycket fett och socker i. För att öka mättnad så väl som muskler är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein. Minst 2 gram protein per kilo är ett bra mått, så väger du 80 kilo, så ska du äta 160 gram protein per dag. För att få i dig all detta protein så kan du ta hjälp av kosttillskott. Du bör även välja proteinrik mat. Du behöver även addera mineraler och vitaminer och det är även här kosttillskott kan vara ett bra sätt att få i dig rätt daglig mängd.

Ny trend inom kosttillskott

Det finns en uppsjö kosttillskott att komplettera sin kost med om man vill få bättre hälsa och psykiskt stabilare tillvaro. Allt ifrån vitaminer till mineraler, spårämnen, näringsämnen och CBD olja finns tillgängligt för den som önskar. Det sistnämnda är någonting som fått genomslagskraft över tid och även i Sverige finns stor efterfrågan. Det som i grund och botten är ett kosttillskott från en kontroversiell källa, har visat sig ge bra effekter och inga biverkningar. För att CBD olja skall förstås i rätt kontext bör dock några saker avhandlas. Detta är vad vi nu kommer att gå igenom. Skulle du vara intresserad av ytterligare info om CBDolja är denna sida bra.

Inte för rus

Det går inte att ”bli hög” av CBD olja. Helt enkelt för att oljan saknar den psykoaktiva ingrediens som finns i vanlig cannabis. Att hälsokosten är utan THC är en förutsättning för att den skall få användas och säljas inom Sveriges gräns. Den CBD olja som länkas till i detta inlägg är dessutom tillverkat i Sverige av industrihampa som odlas med tillstånd.

Forskningen på CBD har kommit en bit, men det finns en hel del kvar att upptäcka och att gå igenom. Till följd av ett ökat intresse för substansen har man kunnat identifiera flera användningsområden både extrovert och introvert. Internationellt rekommenderas användare även att inhalera ämnet för snabbt upptag. Trots att man kan bevisa hur kroppen absorberar och hanterar CBD olja för att gynna funktioner, är det inte helt accepterat i alla sammanhang. Genom att klargöra effekter och dess enorma skillnad jämfört med THC-haltiga alternativ, kan det kanske bli skillnad inom kort. Redan nu använder ett stort antal personer CBD olja dagligen och upplever bra effekt av ämnet. Till skillnad från THC är CBD psykoshämmande och fungerar på sätt och vis som en anagonist till THC. Rent tekniskt är relationen mellan dessa något svårare men för den som vill fördjupa sig finns gott om bra information att ta del av.

Historian om foppatofflan

Foppatofflan är nog lika älskad som den är hatad. Bekvämlighet, lättviktighet och de karaktäristiska ventilationshålen är det som kännetecknar foppatofflan. Men hur kom den egentligen att bli det självklara inslaget i sommargarderoben som det är för många svenskar idag?

Började som båtsko

Foppatofflan var först tänkt att användas på båtar. Första modellen som skapades av företaget bakom foppatofflan, Crocs, var en modell vid namn Beach. Beach presenterades på ett båtevenemang i Florida och de 200 exemplaren som fanns sålde genast slut.

Företaget, som startade 2002, nådde en stor milstolpe när de fick patent på materialet som finns i tofflan idag. Materialet formar nämligen sig själv efter bäraren fötter och bjuder därmed på flera medicinska fördelar.

När det hade blivit 2007, växte Crocs än mer. Det här året registrerade Crocs sitt varumärke och sin logga i över 40 områden i världen. Sen dess har skorna bara växt och växt i popularitet.

2008 gjorde Crocs också ett försök att ge sig in på golfmarknaden. Detta gjorde de genom att samarbeta med golfskotillverkaren Bite Footwear. Resultat? En golfsko i foppatofflastil, Ace, lanserades.

Foppatofflor ur ett hälsoperspektiv

Blekinge och Karolinska universitetssjukhuset förbjöd sin personal att använda foppatofflor. Detta eftersom det observerades att de kunde generera stark statisk elektricitet, något som kunde störa sjukhusens utrustning.

Det var inte bara i Sverige som dessa typer av problem upptäcktes med foppatofflan. 2007 började det med att ett amerikanskt sjukhus i delstaten South Dakota förbjöd vissa modeller från Crocs – bland annat den klassiska foppatofflan. Över 100 sjukhus i Kanada råddes dessutom göra samma sak.

Förutom i dessa länder, kunde även ett förbud mot foppatofflor ses i Österrike. I huvudstaden Wien, där de ofta användes av sjuksköterskor, blev de bannade i ungefär samma veva som de andra länderna.

Vill du köpa ett par nya ”Foppatofflor” kan du gå till en rad webbplatser eller affärer. Footway har det mesta i skoväg och är erkänt snabba med sina leveranser. Bakom företaget syns Daniel Mühlbach som även köpt upp företag som Brandos och Heppo.

Att tälta eller inte tälta

Varje sommar är det otroligt populärt att åka i väg på semester och campa. Men som vanligt går alltid den heta debatten igång i många familjers hem, om hur detta ska gå till. Skolloven närmar sig och det är dags att förbereda sig med lämpliga inköp och annat. Och här brukar det skära sig. Män, i allmänhet, älskar att ”go all in”. De vill ha allt från det nyaste och flottaste tältet, till de mest bekväma sovsäckarna, specialdesignat kök och hudratals andra prylar som måste packas inför resan ut i det fria. De vill uppleva frisk luft, natur och bli helt bortkopplad från den vardagliga stressen. 

Bra tält och utrustning finns enkelt att finna i diverse friluftsbutiker. Därefter är det bara att åka!

Kanske söka inspiration från Sydafrika

Från kvinnans perspektiv är det i allmänhet fantastiskt spännande att åka iväg och tälta på en semester. Men bara tankarna på all packning, utrustning och prylar – som behövs för en sådan här resa – dränerar all energi och lust, nästan innan man ens gett sig av. Hon skulle nog hellre trivas med ett koncept som man till exempel har i Sydafrika som kallas ”Tented camping”. Där hyr man ett tält på en campingplats där allt är uppsatt och klart då man anländer till destinationen. I tältpaketen ingår oftast:

  • Tält – i många olika storlekar och modeller att välja på.
  • Kylskåp
  • El
  • Sängar och sovsäckar.
  • Allt material för eldstaden utanför tältet.
  • Är detta kanske ett förslag man kunde ta till sig för husfridens skull?Hur gör man annars bäst?

I övrigt får vi hålla oss till lags med det som finns. Man behöver inte köpa det bästa, största, senaste och dyraste. Tänk igenom vad ni vill ha ut av er tältsemester och skriv ner vad ni kommer att behöva till den. Vad har ni redan som fungerar bra och vad behöver köpas nytt? Och när ni köper nytt: köp vettigt. Det kostar inte lika mycket på alla ställen, trots att produkten är den samma. Gör en undersökning och jämförelse mellan olika butiker. Att köpa via nätet brukar till exempel spara flera hundralappar. Titta runt och gör kloka val. Och om några år kanske vi har Sydafrikas utopi även i Sverige. Fram till dess får vi kompromissa i de Svenska hemmen.