För vissa är det jobbigt att träna ute bland andra då man inte känner sig vältränad nog i jämförelse med många andra. Men detta är ju såklart en galen idé då man ju aldrig kan träna upp sin kropp om man inte börjar träna! För alla som känner att det är pinsamt är ett bra råd att tänka på alla de personer som man själv ser jogga förbi en under dagarna. Inte tänker man väl på hur de ser ut? På samma sätt är det ju med alla er som känner er för dåligt tränade för att våga er in på ett gym eller ut i löpspåret.

Träna utifrån dina villkor

Idag finns en otrolig hets vad gäller kroppar och hälsa och detta är en av anledningarna till att många som är otränade eller överviktiga inte riktigt vågar sig ut. Många talar om att de skäms och att de jämför sig med andra och att detta gör att de inte börjar träna alls. Det finns massor av bra träning man kan göra därhemma om man verkligen inte vill vara ute bland andra människor, men att skämmas för hur man ser ut är inte bra! Vi är alla olika och att man som otränad vill ändra på sitt liv och börja träna är ju en fantastisk sak så låt inte andra stå i vägen för att du ska komma igång!

Vissa gym är mer hippa än andra och känner man sig obekväm bland vältränade kroppar i trendiga träningskläder är det bara att undersöka vilka gym man kan vara på där det finns lite alla möjliga kroppar som delar rum. Många vantrivs på de mest trendiga gymmen då dessa drar till sig de mest vältränade och självklart kanske det känns lite obekvämt till en början att träna bland elitidrottare och fotomodeller, men återigen så handlar det om att främst se till dig själv och dina resultat.

Våga ge dig ut!