Fjällvandring och andra uteaktiviteter kan vara fantastiska i svenska naturen. Men det kan även vara en ren plåga. Det handlar mycket om hur mycket mygg, knott och andra insekter som är i farten. En väg att få bort dem är att använda en Thermacell. Det är en produkt som fått mycket bra recensioner och som ger ett fullgott myggskydd. Men som med alla myggskydd finns både fördelar och nackdelar. Den vanligaste modellen är cirka 15 cm lång och 8cm bred och laddas med särskilda myggtabletter. Dessa aktiveras sedan genom en gaspatron som sätts in i modellen. Patronen gör att myggtabletterna förångas sakta men säkert. En luktfri och osynlig ånga sprids och skapar ett myggfritt område på ca 20 kvadratmeter.

Fördelar och nackdelar

Fördelen ligger framförallt i dess effektivitet och att man inte behöver använda klassiskt myggmedel. De som använder myggmedel måste vara extremt noga med att smörja in varje del av hudytan som inte har klädsel. I annat fall söker sig myggen dit. Dessutom bör man aldrig ha myggmedel på barn under tre år. Dessa problem kommer man runt med en Thermacell då apparaten sköter myggskyddet utan att man behöver smörja på något på huden. En nackdel är däremot att den inte kommer upp i full effekt förrän efter ca 15 minuter. Det behöver skapas så mycket ånga/rök att myggen inte vill komma i närheten. Därmed kan en viss planering behöva göras. Detta kan då jämföras med myggmedel som ger effekt direkt. En annan nackdel är kostnaden. När man köper produkten följer det med både gaspatron och myggplattor. Men dessa räcker enbart i 12 timmar. Därefter behöver man köpa refill. Det billigaste är att köpa fyrpack. Detta räcker då i 48 timmar och kostar ca 250kronor. Jämfört med andra myggskyddande produkter är det ett dyrare alternativ.

 
Riktigt effektiva tekniker för att hålla borta myggor finns i åtskilliga versioner. outdoorexperten.se har ett riktigt bra sortiment utrustning för friluftsliv. Däribland myggskydd.

Effektiv mygghantering